tel Comenzi telefonice (L-V: 9-16) 031.425.80.47
Categorii
Categorii

Stiinta cu sare si piper - Chimia pe care nu o inveti la scoala Rasfoieste

Stiinta cu sare si piper - Chimia pe care nu o inveti la scoala
Editura: Corint
Autor(i) Dan Cristian Vodnar
Categoria(i): Activitati extracurriculare
ISBN: 9786060885818
Cod produs: Corint-2707
Disponibilitate: In stoc
An Aparitie: 2024
Format: 220x270
Nr Pagini: 176
Discount: 20%
Economisiti: 19,78 Lei
98,90 Lei
79,12 Lei

+ -
Modalitati de livrare

Pentru comenzi mai mari de 200 lei, livrarea se face gratuit la nivel national prin Curier in orice localitate din tara.

Pentru comenzile de pana la 200 lei costul transportului este de:

  • 9.99 lei/colet prin curier la easybox Sameday
  • 10.99 lei/colet prin curier in Bucuresti
  • 12.99 lei/colet prin curier la nivel national

mai multe informatii despre livrare

 

0 opinii

Stiinta cu sare si piper - Chimia pe care nu o inveti la scoala

Stiinta cu sare si piper. Chimia pe care nu o inveti la scoala este o carte care cuprinde atat aspecte teoretice despre chimie, cat si aspecte practice pe care le intalnim in bucatarie in fiecare zi. Poate va intrebati ce legatura are chimia cu preparatele culinare? Ei bine, chimia se afla in spatele fiecarui fenomen culinar, iar in aceasta carte veti descoperi elementele de baza ale chimiei alimentare, impreuna cu surprinzatoarele procese care au loc intre molecule, dar si tehnicile consacrate si cele moderne care sunt utilizate pentru dezvoltarea preparatelor culinare. Rasfoind cartea veti descoperi raspunsuri la intrebari precum „De ce gatim alimentele?”, „De unde vine gustul?”, „De ce se taie maioneza?”, „Ce se intampla cand taiem ceapa?” si multe altele, explicate si scrise cu multa daruire, cu scopul de a impartasi stiinta in afara spatiului academic, tuturor celor pasionati de gastronomie moleculara si de tainele sale care ne insotesc la tot pasul. Scopul lucrarii este ca cititorii sa inteleaga aspectele care tintesc aceasta treime formata din stiinta alimentelor, chimie si fenomene culinare, iar toate acestea sa le hraneasca creativitatea si sa le deschida interesul spre stiinta... cu sare si piper, bineinteles.   „O carte captivanta, care aduce in prim-plan universul fascinant al gastronomiei moleculare, prezentand intr-un limbaj accesibil procesele complexe care stau la baza prepararii alimentelor. Scrisa cu pasiune de un autor cu expertiza solida in acest domeniu, Stiinta cu sare si piper. Chimia pe care nu o inveti la scoala ofera informatii practice valoroase despre fenomenele asociate cu prepararea alimentelor si o serie de explicatii si sfaturi utile, toate validate stiintific.” Academician Doru Pamfil, Presedintele Sectiei de Agricultura si Silvicultura a Academiei Romane   „Recomand aceasta binevenita aparitie a unui volum care vizeaza chimia alimentelor, aplicata si reinterpretata, parcurgand firesc traseul de la cunoasterea stiintifica la aplicatii gastronomice, pe intelesul si pe gustul consumatorilor, fie copii, fie adulti de toate varstele. Autorul, profesor universitar recunoscut datorita performantelor sale stiintifice, specialist in domeniul stiintei si ingineriei alimentare, excelent comunicator in spatiul public, reuseste sa atraga interesul, cu acest volum captivant si plin de informatii esentiale, asupra elementelor teoretice de la care pornesc multiplele aplicatii din gastronomie si nutritie. Prof. emerit dr. Carmen Socaciu, Disciplina Chimie si Biochimie, Departamentul Stiinta Alimentelor, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara, Cluj-Napoca   „Iata o carte care face chimia accesibila prin arta culinara! Autorul utilizeaza exemple din bucatarie pentru a explica lucruri simple, dar si concepte stiintifice complexe, cum ar fi structura moleculara a alimentelor si impactul proceselor chimice in gatit. Prin analogii captivante si explicatii detaliate, cartea ajuta cititorii sa inteleaga si sa aprecieze stiinta din spatele prepararii mancarii. Sunt sigur ca va fi apreciata atat de elevi, cat si de parintii lor!” Dr. Cristian Presura, cercetator stiintific, Philips Research, Olanda    „Dan C. Vodnar are talentul de a descrie stiinta pe intelesul copiilor, si asta il face accesibil chiar si adultilor care nu sunt interesati in mod special de chimie. Stiinta cu sare si piper. Chimia pe care nu o inveti la scoala dezvaluie misterele din spatele gatitului, luminand pentru noi toti esenta chimiei din bucatarie. Recomand lectura atenta atat bucatarilor, care au ocazia acum sa inteleaga multe dintre lucrurile pe care le fac pentru ca asa au fost invatati, cat si prietenilor mei IT-isti, care cred ca le stiu pe toate in bucatarie, dar care inca lupta sa inteleaga efectele reactiei dintre ou, sare si uleiul incins. Lasand gluma deoparte, e o bucurie ca avem aceasta carte la dispozitie! Eu o s-o citesc de cel putin trei ori.” Adrian Hadean, bucatar, gastronom, blogger culinar, scriitor

Spune-ti opinia

Numele tau:


Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca si text!

Nota: Rau           Bun

Introduceti codul din imagine:



Produse asemanatoare
Recent adaugate
-20%
Uniti pe vecie
49,50 Lei
39,60 Lei
-20%
Stiinta cu sare si piper - Chimia pe care nu o inveti la scoala
98,90 Lei
79,12 Lei
-20%
Spaima Matelor
60,50 Lei
48,40 Lei
-20%
Portretul unei doamne
74,50 Lei
59,60 Lei
-20%
Planeta Pamant este grozava! 101 lucruri incredibile pe care trebuie sa le stie orice copil
71,50 Lei
57,20 Lei